8 vragen die je helpen om van je wens werkelijkheid te maken.

Wat zijn jouw ambities, wensen en dromen? Bij de meeste mensen gaan die over een boeiende carrière, een fijne relatie, een goede band met je kinderen en ouders, tijd voor vrienden en ontspanning en dan heeft iedereen nog een paar specifieke wensen per persoon.

Je dromen hebben een functie; ze geven je leven richting en zorgen dat je niet verdwaalt in de zee van keuzes. Pas op het moment dat de ambities met elkaar op gespannen voet staan ontstaat er een innerlijk conflict.

Zo ben ik gek op mijn werk omdat ik dan anderen weer kan laten beseffen wat ze allemaal nog meer uit zichzelf en anderen kunnen halen. Daarnaast heb ik een dynamisch gezin met een man en twee jonge jongens (8 en 12).

Ik ben gek op reizen, bijscholen en uitstapjes met vrienden en vriendinnen.

Momenteel kom ik zeker aan de helft van mijn wensen niet toe.Is dat erg? Soms vind ik dat flink balen en dat zijn de momenten dat ik in verzet ben. Daarna realiseer ik me dat ik op weg ben om mijn wensen te realiseren en weet ik weer dat ik op weg ben en dat het goed komt. Sterker nog, dat het nu al goed is.

In die gevallen waarin je je droom nu niet bereikt (om wat voor reden dan ook) is het van groot belang trouw te blijven aan jezelf en dat betekent dat je jezelf niet wijsmaakt dat je de wens niet hebt. Dat je wens nu niet (volledig) realiseerbaar is, is wat anders dan verloochenen!

Erken je wensen en stel doelen zodat je die richting alvast uitgaat, en deal in de tussentijd in het nu met wat er op je pad komt. Het leven bestaat tenslotte uit eindeloos veel Nu momenten. Eigenlijk is het enige wat je hoeft te doen, te zorgen dat je steeds ok voelt over het NU. En dat je beseft dat je meer dromen en wensen waar gaat maken in de nabije toekomst.

Accepteer wat er nu is, in plaats van dat je je verzet. En stel jezelf tegelijkertijd regelmatig deze vragen. Hopelijk brengen ze jou in actie zodat je een stap dichter bij het verwezenlijken van een wens komt.

 

De 8 vragen over jouw grote droom

Denk vrijuit over jouw grote droom…

  1. Wat spreekt je het meest daarin aan?
  2. Van welk deel van je droom is het zeer onwaarschijnlijk dat die uitkomt. Hoe erg is dat?
  3. Wat frustreert je het meest?
  4. Welk deel van je droom is te realiseren?
  5. Wat zouden de eerste stappen zijn?
  6. Wat wil je komend jaar bereiken?
  7. Wat heb je nodig om dat doel te bereiken?
  8. Wat ga je nu al doen? En wat morgen?


Laat me weten als je mijn hulp kunt gebruiken bij het verwezenlijken van je dromen en wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *