Katja Wigbels, De vierde verdieping

Over mij

Ik ben Katja Wigbels, begin 50, getrouwd en moeder van twee puberzonen en sinds 2003 eigenaar van De vierde verdieping. De afgelopen 30 jaar heb ik eerst als maatschappelijk werker en vervolgens in het bedrijfsleven duizenden mensen begeleid en meer dan 100 bedrijven verder geholpen naar een beter financieel resultaat, dankzij de juiste persoon op de juiste plek , verbeteringen in processen en communicatie en dus een enorme verbetering van de werksfeer.


Competenties/ Kwaliteiten

Ik ben zowel verbinder als confronterend, zowel humor als serieus, zowel gedreven als relaxed, bescheiden maar krachtig, expert en eeuwig leerling.

Ik confronteer, maar vanuit compassie. Ik ben zowel de grote steun en toeverlaat als de ‘pain in the ass’/ luis in de pels die benoemt wat niemand wil horen of zien.
Daarnaast ben ik ontwapenend, inspirerend, oplossingsgericht, to the point, puur en resultaatgericht. Ik kan complexe situaties goed aan. Sterker nog, waar een klant ‘gedoe’ ervaart, begint voor mij de lol. Ik heb graag plezier en dat straal ik ook uit, zo krijg ik te horen.

Mijn kracht is dat mensen mij vertrouwen en van mij leren. Al jong heb ik geleerd dat ik mijn eigen pad moet lopen, als Groningse tussen de Friezen, als Nederlandse tussen de Texaanse Amerikanen en als maatschappelijk werker die het bedrijfsleven in ging of als vrouw in de bouw, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ik pas nergens en ik pas overal; ik ben daarmee de perfecte onafhankelijke coach. Of dat nou is in de rol als Sparringspartner, Adviseur, Trainer of Coach en of ik nou werk met Directies, MT of met mensen van de werkvloer: ik zie de potentie van bedrijven en mensen en ook waar iets niet tot volle wasdom komt en gaat schuren of blokkeert en ik spreek de taal van elk niveau.

Ik krijg mensen en processen in beweging doordat ik ook hoor wat Niet wordt gezegd. En werk aan triple loop leren.


Drijfveer, insteek, netwerk en w.v.t.t.k

Mijn drijfveer is altijd geweest werkelijk wat te betekenen en mensen en bedrijf alles uit hun potentieel te laten halen.

Dat heeft te maken met mijn eigen ervaring. Ik heb het naast leuk, op verschillende werkplekken ook om verschillende redenen lastig gehad. Ik zag altijd veel en bemoeide me ook met veel (oa onduidelijke processen, machtsspelletjes, hoge eisen aan mezelf en hoge verwachtingen van anderen). Ik ging steeds meer klagen en voelde me soms een slachtoffer. Op een gegeven moment ben ik overspannen geraakt. Zonder het te bagatelliseren (het was verre van leuk); het was erg leerzaam. Met name in die periode heb ik veel geleerd over zowel bedrijfsprocessen, samenwerking als over mijn eigen gebruiksaanwijzing (zowel <creatie>kracht, valkuilen en blinde vlekken). Van klagen over wat niet bevalt naar creëren wat beter past.

Dus ik ken het belang van een duidelijke missie, visie en strategie, structuur en een mensgerichte leidinggevende in een bedrijf (zie https://de4e.nl/bouwstenen/ ) En ik weet nog hoe fijn het is als iemand je kan helpen met zowel de bedrijfsprocessen als je eigen patronen en je door zo’n fase heen kan begeleiden. Elk bedrijf, ieder team en ieder persoon op zijn/haar eigen manier.

Ik heb geen dag spijt gehad van mijn besluit om voor mezelf te beginnen en word nog steeds blij als ik hoor hoe de werksfeer en samenwerking is verbeterd, doorlooptijden of klachten en ziekmeldingen zijn verminderd of mensen lekkerder in hun vel zitten, komen met slimme verbeteringen, patronen ombuigen, sprankelende ogen hebben en zin hebben om naar hun werk te gaan.

Ik ga voor langdurige relaties en werk meestal zo’n 7 jaar af en aan voor een bedrijf (maar er mag elke dag afscheid worden genomen). Net zo lang tot ik te veel begin te snappen en dus niet meer onafhankelijk kan zijn. Ik werk aan zo’n 5-7 projecten tegelijk.

Vanzelfsprekend school ik mezelf zeer regelmatig bij.

Dankzij mijn netwerk heb ik veel (internationale) ervaring in de Bouw en in robots in de microbiologie/food/pharma.

Ik begeleid vaak directies en MT’s bij hun missie/ visie / strategie helder krijgen in deze snel veranderende samenleving en inhoudelijk geschoolde mensen bij meer proces- en klantgericht werken.

Ik begeleid veel familiebedrijven en heb ervaring in werken in Duitsland en Engeland.

Ik heb voordeel van mijn vrouw-zijn in de veelal mannenwerelden waar ik werk; Mijn andere perspectief voegt iets toe en mijn boodschappen worden anders gebracht en makkelijker aangenomen.

En ik heb een betrouwbaar netwerk van net zulke gedreven mensen met wie ik samenwerk wanneer de situatie dat vraagt.


Scholing en werkervaring

Systemisch geschoold (3 jr VO Kempler), oplossingsgericht werken, brainspotting, groepsdynamica, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling, geweldloze communicatie, Transactionele Analyse, RET,  mindfulness, inzichten uit kwantumfysica en bio-energetica, kernkwaliteiten, appreciative inquiry/waarderend onderzoek, leren loslaten, positive leadership, havening en meer


Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking.