Katja Wigbels van De vierde verdieping

Over mij

Ik ben Katja Wigbels, veertiger, getrouwd en moeder van twee zonen en sinds 2003 eigenaar van De vierde verdieping. De afgelopen 25 jaar heb ik duizenden mensen begeleid en meer dan 100 bedrijven verder geholpen naar een beter financieel resultaat, dankzij de juiste persoon op de juiste plek , verbeteringen in processen en communicatie en dus een enorme verbetering van de werksfeer.

 


Competenties/ Kwaliteiten

Ik ben zowel verbinder als confronterend, zowel humor als serieus, zowel gedreven als relaxed, bescheiden maar krachtig, expert en eeuwig leerling.

Ik confronteer, maar vanuit compassie. Ik ben zowel de grote steun en toeverlaat als de ‘pain in the ass’/ luis in de pels die benoemd wat niemand wil horen of zien.
Daarnaast ben ik ontwapenend, inspirerend, oplossingsgericht, to the point, puur en resultaatgericht. Ik kan complexe situaties goed aan. Sterker nog, waar een klant ‘gedoe’ ervaart, begint voor mij de lol. Ik heb graag plezier en dat straal ik ook uit, zo krijg ik te horen.

Mijn kracht is dat mensen mij vertrouwen en van mij leren. Al jong heb ik geleerd dat ik mijn eigen pad moet lopen, als Groningse tussen de Friezen, als Nederlandse tussen de Texaanse Amerikanen en als maatschappelijk werker die het bedrijfsleven in ging, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Ik pas nergens en ik pas overal; ik ben daarmee de perfecte onafhankelijke facilitator. Of dat nou is in de rol als Voorzitter, Sparringspartner, Adviseur, Trainer of Bedrijfscoach en of ik nou werk met Directies, MT of met mensen van de werkvloer: ik zie de potentie van bedrijven en mensen en ook waar iets niet tot volle wasdom komt en gaat schuren of blokkeert en ik spreek de taal van elk niveau.

Ik krijg mensen en processen in beweging doordat ik ook hoor wat Niet wordt gezegd.

 


Drijfveer , insteek, netwerk en w.v.v.t.t.k

Mijn drijfveer is altijd geweest werkelijk wat te betekenen en mensen en bedrijf alles uit hun potentieel te laten halen.

Ik heb geen dag spijt gehad van mijn besluit om voor mezelf te beginnen en word nog steeds blij als ik hoor hoe de werksfeer en samenwerking is verbeterd, doorlooptijden of klachten en ziekmeldingen zijn verminderd of mensen lekkerder in hun vel zitten, komen met slimme verbeteringen, patronen ombuigen, sprankelende ogen hebben en zin hebben om naar hun werk te gaan.

Ik ga voor langdurige relaties en werk meestal zo’n 7 jaar af en aan voor een bedrijf (maar er mag elke dag afscheid worden genomen). Net zo lang tot ik te veel begin te snappen en dus niet meer de onafhankelijke kan zijn. Ik werk aan zo’n 5-7 projecten tegelijk.

Vanzelfsprekend school ik mezelf zeer regelmatig bij.

Dankzij mijn netwerk heb ik bovenmatig veel (internationale) ervaring in de Bouw en in robots.

Ik begeleid vaak directies en MT’s bij hun missie/ visie / strategie helder krijgen in deze snel veranderende samenleving en inhoudelijk geschoolde mensen bij proces- en klantgericht werken.

Ik begeleid veel familiebedrijven en heb ervaring in werken in Duitsland en Engeland.

Ik heb voordeel van mijn vrouw-zijn in de veelal mannenwerelden waar ik werk; Mijn andere perspectief voegt iets toe en mijn boodschappen worden anders gebracht en makkelijker aangenomen.

En ik heb een betrouwbaar netwerk van net zulke gedreven mensen met wie ik samenwerk wanneer de situatie dat vraagt.

 


Scholing en werkervaring

Systemisch geschoold (Kempler), oplossingsgericht werken, groepsdynamica, verandermanagement, leiderschapsontwikkeling, geweldloze communicatie, Transactionele Analyse, RET, NLP, mindfulness, inzichten uit kwantumfysica en bio-energetica, kernkwaliteiten, appreciative inquiry/waarderend onderzoek, leren loslaten, positive leadership en meer


Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking.