In deze tijden van Corona staat er van alles op zijn kop. Je werk kan je waarschijnlijk niet meer op de oude manier doen, en privé is al helemaal alles anders. En allen zijn we ons bewust van gezondheidsrisico’s.

De één ziet zijn gezin nu meer dan ooit en snakt naar wat tijd alleen, terwijl de ander zich eenzaam voelt. De één heeft er ineens -tig taken bij en is smoordruk terwijl de ander amper nog mensen ziet en spreekt.

Ineens loop je vaker tegen zowel gedrag van de ander aan als dat je merkt dat je zelf anders reageert.

Veel mensen hebben er ineens allemaal zorgen er bij. Of dat nou gaat om je werk, de financiën, de gezondheid van jou of je dierbaren, de zorg voor ouderen of juist de zorg voor de zwangeren, relatieproblemen met partner of kinderen; er komt veel op ons af.

Met als gevolg STRESS.

Viavia kreeg ik deze tip over een lekker praktische cursus van Therapieland, Omgaan met Corona stress.

Je kunt op hun site een gratis profiel aanmaken en dan een programma volgen. Er staat ergens betalen met Ideal, maar het is echt gratis. Kijk maar of het wat voor je is.

Je mag mij natuurlijk ook altijd bellen als je met andere dingen rondloopt die er niet behandeld worden. In deze tijden kunnen we beeldbellen of wandelend coachen.

Samen kunnen we kijken naar wat je hebt te accepteren, wat je kunt veranderen en waarmee je nu mag stoppen.

Want; je verzetten tegen omstandigheden brengt lijden. En ook al gebeurt er van alles waar je geen controle over hebt: je eigen reactie op de omstandigheden kan je altijd kiezen en dus beïnvloeden. 

‘Sometimes when things seem to be falling apart, they actually fall into place’